Zoom

Hvorfor udsætte til i morgen, hvad du kan lave i dag?

hourglassBillede af John Morgan, Licens.

Åhhhh, vi kender det allesammen godt. Der er titusinde ting man burde lave, i stedet for skal man liige tjekke om ens yndlingsbloggere tilfældigvis har smidt et nyt oplæg op, inden for de sidste 1-2 min, for man kan bare ikke tage sig sammen til at lave noget konstruktivt. Jeg kender det i hvert fald godt, men prøver ihærdigt på, at opnå et helt nyt niveau af effektivitet. Her kommer 5 af de råd jeg har taget til mig i mit forsøg på, at komme op fra kontorstolen og ud i resten af huset:

 

  1. Lav den sværeste opgave først. Vi kender det godt, vi har sindsygt svært ved at komme i gang med noget, fordi vi bare ikke gider tackle den hadeopgave der har ligget og ventet på os siden sidste torsdag. Og siden vi efterhånden synes det er den opgave der burde blive lavet først, får vi slet ingenting lavet. Så bid i det sure æble og lav den opgave nu. Ja lige nu! Den her blogpost er her også når du kommer tilbage.

  2.  Opdel de store opgave i mindre mere overkommelige bider. Hvis du har en stor opgave som for eksempel, at gøre rent i hele huset. Så opdel opgaven i flere bider, skriv det ned på en hurtig to-do-liste og giv dig selv, et opmuntrende flueben hver gang du har fået noget gjort. Når man kan se man kommer nogle vejne, virker opgaven pludselig en hel del mindre uoverskuelig.

  3.  Dedikér dig selv 100% i ti minutter. Ja, det betyder at du ikke liige skal tjekke noget på computeren, eller stoppe ved fjernsynet for at se om din yndlingsserie er på. Sæt en timer til 10 minutter og arbejd 100% på en opgave i den tidsperiode. Du vil blive overrasket over hvor meget du kan nå!

  4.  Lav en plan. Hvis du har opgaver som fx rengøring og madlavning som skal laves ikke bare i dag, men jævnligt, så lav et system. Afsæt tidspunkter i kalenderen for hvornår du gør hvad, og overhold dem! Pludselig vil du opdage hvor meget tid du egentlig har, når du ikke bruger timevis på at tage dig sammen til at komme i gang.

  5. Sørg for at holde pauser. Når du systematiserer tingene lidt mere, kan det være super motiverende og hjælpe med at holde fokuset, når man ved der kommer en potte med guld for enden af regnbuen. Så sørg for at skemalægge dig selv nogle pusterum i hverdagen, hvor du endelig kan få startet til poweryoga, eller få læst den bog du virkelig drømmer om. Så vender du stærkt tilbage med fornyet energi og livsmod.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zoom