Eftermiddagsrutine

Sådan hakker du et løg

At hakke løg er noget der kan bringe tårer frem i selv den mest hardcore følelsesfornægter. Ved at følge denne guide vil du ikke nødvendigvis undgå at få tårer i øjnene, men du vil få hakningen hurtigt overstået med et flot resultat.

 

  1. Skær begge ender af løget, og før kniven ned langs løget så det øverste lag bliver skåret igennem. Herefter kan du lynhurtigt fjerne det yderste lag løg, og ikke mindst skrællen.fullsizeoutput_29f

  2. Halver herefter løget.fullsizeoutput_2a6

  3. Stil løget på den ene side, der er flad og stabil fordi du skar enderne af løget, og skær et snit ind i løget ca. en halv centimeter fra enden, snittet skal kun gå ca. 3/4 ind i løget, således at det stadig hænger sammen. Gentag dette for hvert halve centimeter indtil der ikke er mere løgfullsizeoutput_2a3.
  4. Vend nu løget om på den flade side og skær igen snit hver halve centimer. Denne gang må snittet godt gå hele vejen gennem løget.fullsizeoutput_2a2
  5. Til sidst vender du løget så den ene side er lukket er i din håndflade mens den anden side vender væk fra dig. Herefter skærer du blot løget i skiver. Da løget allerede var skåret på langs og på tværs, har du nu en masse ensartede løgstykker.fullsizeoutput_2a4
  6. Ønsker du at løgene skal være endnu mindre, hvis de fx skal bruges til frikadeller. Placerer du nu din kniv med æggen mod skærebrættet og dine fingre holder både på skaftet og  oven på knivens smalle ende. Så vugger du knive henover løgene, således de bliver skåret i mindre stykker. Saml herefter stykkerne og gentag den vuggende bevægelse med kniven, indtil du er helt tilfreds med løgenes størrelse.fullsizeoutput_2a7

fullsizeoutput_2a1God arbejdslyst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eftermiddagsrutine